Szarvasgombás Gnocchi elkészítése
1. A héjában főtt vagy sült burgonyát megtörjük, adunk hozzá annyi lisztet hogy gyúrható legyen és ne legyen ragacsos. Ízlés szerint adhatunk hozzá tojást, reszelt parmezánt, szerecsendiót. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokra vágjuk, henger alakúra sodorjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.
2. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk és 1-2 perc alatt készre főzzük. Amikor feljön a víz tetejére, szűrjük le.
3. Serpenyőbe rakunk diónyi vajat, darabolt póréhagymát és szeletelt szarvasgombát, pár percig pároljuk és megforgatjuk benne a gnocchit. Tálalásnál még szeletelt szarvasgombával díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók 4 személyre
Házi gnocchi:
kb. 1 kg krumpli
liszt
tojás
parmezán sajt
póréhagyma
só
bors
olívaolaj
szeletelt szarvasgomba
Terra Tuffola szarvasgombás olaj