Receptek

Szarvasgombás burgonya gratin

2021.01.22 12:47
Szarvasgombás burgonya gratin

Szarvasgombás burgonya gratin

 

Hozzávalók 2-4 nagy adaghoz 

  • 1 kg burgonya, 0,5 cm vastag karikákra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás 
  • Só, bors 
  • 30-40 gramm szarvasgomba 
  • 25 gramm parmezán sajt

A felkarikázott burgonyát majdnem megfőztük , aztán szépen egymás mellé kell rétegezni , miközben megszórjuk reszelt parmezánnal, reszelt szarvasgombával/szarvasgomba kaviárral, és még sózzuk is. És ezt kell aztán nyakon loccsintani a tejszínből, tojásból, sóból, borsból, parmezánból és szarvasgombából kikevert “lutyfusszal”. Ha még maradt, akkor tehetünk a tetejére is egy kis parmezánt.


És ezzel a konyhai munka érdemi része el is készült. 170-180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

A tálaláshoz a díszítő értéke miatt érdemes még tartogatni egy kis szarvasgombát.

Forrás: erdokert .hu