Szarvasgombás burgonya gratin
Hozzávalók 2-4 nagy adaghoz
- 1 kg burgonya, 0,5 cm vastag karikákra vágva
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- Só, bors
- 30-40 gramm szarvasgomba
- 25 gramm parmezán sajt
A felkarikázott burgonyát majdnem megfőztük , aztán szépen egymás mellé kell rétegezni , miközben megszórjuk reszelt parmezánnal, reszelt szarvasgombával/szarvasgomba kaviárral, és még sózzuk is. És ezt kell aztán nyakon loccsintani a tejszínből, tojásból, sóból, borsból, parmezánból és szarvasgombából kikevert “lutyfusszal”. Ha még maradt, akkor tehetünk a tetejére is egy kis parmezánt.
És ezzel a konyhai munka érdemi része el is készült. 170-180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tálaláshoz a díszítő értéke miatt érdemes még tartogatni egy kis szarvasgombát.
Forrás: erdokert .hu