Receptek

A ZELLER ÉS A SZARVASGOMBA TÖKÉLETES EBBEN A KARÁCSONYI LEVESBEN

2020.11.23 17:54
A ZELLER ÉS A SZARVASGOMBA TÖKÉLETES EBBEN A KARÁCSONYI LEVESBEN

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes darab zellergumó felkockázva
  • 4 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 1 marék pirított mogyoró durvára törve
  • 2 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 6 deka almacsipsz
Recept idők Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

Főzd meg a zellert az alaplében, majd vedd le a tűzről és turmixold krémesre a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel, majd egy kevés szarvasgombaolajjal, mogyoróval és almacsipsszel tálald. 

Forrás: https://divany.hu/