Hozzávalók - 2 főnek
170 g durum tésztaliszt
2 M-es tojás
1 gerezd fokhagyma
100 g mascarpone
2-3 teáskanál szarvasgombás paté, vagy szarvasgombás"kaviár"
parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
Mérd ki a lisztet, borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként kezd beledolgozni a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet - vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla.
A tésztát oszd 3 részre, amit épp nem használsz tekerd folpakkba, vagy nedves konyharuhába, hogy ne száradjon ki. A tésztát géppel, vagy sodrófával nyújtsd ki közepesen vékonyra, majd vágd fel kb. 4x4 centis négyzetekre. Az egyik saroktól kezdve egy vastagabb fakanál, vagy fa rúd segítségével tekerd fel. Formázd így az összes tésztát, majd sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd ki.
Közben egy serpenyőben melegítsd át a mascarponét, add hozzá a szarvasgombás patét és a kifőtt tésztát.
Tányérokba szedve, parmenzánnal megszórva tálald.
Forrás: https://varosikonyha.blog.hu/