Szárított vargányagomba őrlemény
Az erdő ízletes királya
Szárított őrölt vargányagomba

Olaszországban nyár végén minden háznál, minden étteremben, minden bódénál élvezettel eszik a frissen termett, olajban sült vagy más módon elkészített vargányagombát. Valóban fenséges az íze. De miért ne ízlelhetnéd egész évben az aromáit?

A vargányagomba nagyon ízletes erdei gomba, sokan ki is kiáltották az erdő királyának. Előnye, hogy sokféleképpen elkészítheted: ha nyersen, akkor salátákba, ha leves, akkor akár krémlevesbe, akár ragulevesbe, ha vajban párolod, akkor köretnek, rántva és pörköltnek kitűnő, bármilyen hús mellé készíthetsz belőle mártást, teheted rizottóba, pörköltökbe, tésztaféleségekbe. Túl sokszor mégsem fogyaszthatod, mert meglehetősen drága. De szárított, őrölt formában azért megbízhatóan elérhető számodra. Ebben az esetben használd úgy, mint egy fűszert, néhány teáskanálnyit keverj az ételbe, és máris különleges aromákat élvezhetsz. Tejszínes tésztákat gazdagíthatsz vele, húsok mártását teheted sokkal zamatosabbá, ha szabadulni akarsz a szokásos paprikás ízektől. Keverheted levesekbe, szendvicskrémekbe, pástétomokba, gyakorlatilag mindenbe, amit pikánssá szeretnél tenni.
Alkalmas levesek, pörköltek ízesítésére, sültek mellé és mártások készítésére is.

Felhasználási javaslat: az őrleményt áztasd langyos vízbe 3-4 órára. Ilyenkor a gomba homoktartalma leülepszik a tál aljára. Óvatosan szedd le a felső, használható részt, a többit pedig hagyd a tál alján.

4 000 Ft
Comparison
To Favourites
Recommend
Print
Question about the product