1 szarvasgombás olaj: 170g
1 szarvasgombás lilahagyma: 220g
1 szarvagsombás paté: 220g
1 szarvasgombás padlizsán paté: 220g
Összesen: 830g
A Szarvasgombás olaj felhasználható: Tészták, omlettek, krémlevesek, enyhén fűszerezett pörköltek, natúr húsok, rizottók, illetve saláták dresszingeként ajánlott. Elég belőle néhány csepp és máris érezhető a szarvasgomba testes fűszeres zamata. Szinte minden előkelő étterem ahol szarvasgombás ételek szerepelnek az étlapon használja kiegészítő ízesítőként a friss szarvasgomba mellé. Kihívóan erős aromája miatt a legsokoldalúbb ízesítő.
A szarvasgombás Lilahagyma, amelyben a lekvárrá főtt hagyma lágy édességéhez markáns komponensként társul a szarvasgomba markáns aromája. Az alkotóelemek olyan tökéletességben forrnak össze, hogy az ízek külön-külön nem is érezhetők.
A Szarvasgombás Lilahagyma lekvárt kínáld egyben sült húsokhoz, hideg és meleg pecsenyékhez, füstölt húsokhoz, sonkához. Próbáld ki például sült kacsa mellé, tökéletes lesz. De házi májasok, pástétomok mellé is tálalhatod, pirítósra kenve is nagyon finom, nem is beszélve a sajtokról, egy camembert-ről vagy egy csípős kecskesajtról, amelynek csípősen sós aromáját remekül ellensúlyozhatod a szarvasgombás hagymalekvár édesen pikáns zamatával.
Tudtad, hogy a híres francia pasztának, a paténak gombából elkészíthető változata is van? Az élvezetek csak fokozódnak, ha a keverékben a gomba mellett a szarvasgomba is megjelenik.
A szarvasomba íze rendkívül intenzív, ezért – és nem csak az ára miatt –használnak belőle keveset az ételekben. A Szarvasgomba Paté különleges zamatát éppen ezért a szarvasgomba és a csiperkegomba kombinációja teszi fenségessé. A határozottan erdő illatú üvegcsében valami szokatlan, soha nem kóstolt krém rejtőzik, az egészen apróra darabolt gombák kellemesen roppannak a fogunk alatt, és az íz felismerhetően gomba, de valami, a hétköznapitól egészen eltérő hangszerelésben. Ezt a különleges hangzást a szarvasgomba adja hozzá az átlagos csiperkeszólamhoz.
Az olajos, kenhető állagú paté remekül társítható főtt tésztákkal, széles metélttel, masni tésztával, orsótésztával. A Szarvasgombás patét a tésztával és egy kevés tejszínnel összeforgatva percek alatt csodás vacsorával kápráztathatjuk el vendégeinket. Pirítósra kenve vagy a húsokhoz tálalva nagyon finom. Sajttálak mellé is kínálhatjuk mártogatósnak. Sütést, főzést nem igényel.
A Szarvasgombás Padlizsán Paté illata a grillrácson sült zöldségekben bővelkedő nyári esték hangulatát idézi fel. De ott érzed benne a szarvasgomba összetéveszthetetlen aromáját is. A kétféle markáns összetevő keveredése igazi ízorgiát eredményez. Ha kinyitod az üveget, láthatod a magokat, mint egy jó kis házi, nagymama készítette padlizsánkrémben, és vöröses színéből kitalálhatod, hogy most még paradicsom is került bele, csak fokozva az ízeket. Ha megkóstolod, a padlizsán olajos állagáról azonnal ráismersz a megszokott, a füstös ízre, amely teljesen betölti a szájüreget, és a kellemesen pikáns, enyhén hagymás aroma nem tűnik el később sem.
Tálald friss házi kenyérrel, de kínálhatod bruschettán, vagy bármilyen vendégváró, fogadófalatkán, szendvicsen. Ha a padlizsánkrém közel-keleti változatait akarod felidézni, pitát is adhatsz mellé. Mint a hagyományos paté, keverheted főtt tésztákhoz, gnocchihoz, megtöltheted vele akár a cannellonit is, de teheted zöldségekbe töltelékül, sajttálakra, vagy grillen sült húsok, steakek ízletes kísérőjévé is teheted.