Méregerős, de nem méreg!
Csípős savanyúság
Szereted, ha nemcsak az erő dominál? Ha a nehéz, fűszeres ételeket
savanyú ízekkel ellensúlyozhatod? A Chili pickle ezekre az esetekre való.
A chilipaprika önmagában csak erős. De ha darabosra őrlik, mustármagot, római
köményt, kurkumát tartalmazó olajban keverik el, és ecetsavval, citromlével
savanyítják, olyan pikáns elegy keletkezik, amely nagyon sok étel mellett
megállja a helyét. A Chili pickle természetesen elsősorban a grillezett vagy
tepsiben sült húsok, oldalasok, csülkök, erős steak-ek méltó partnere, de
hamburgerekbe vagy meleg szendvicsekbe is jól illik. Minden úgynevezett
nehéz ételt, akár még egy bundás kenyeret is könnyebbé tesz. Sült kolbász,
debreceni mellett legalább olyan jó, mint a sokszor egyhangú mustár.
Hidegtálakon, pástétomokhoz, sajtokhoz kínálva jól teljesít. Pizzákon is remek
feltét. Hidegen és melegen egyaránt használható, sütést vagy főzést nem igényel.
Összetevők: chilipaprika, mustármag olaj, napraforgó olaj, őrölt mustármag,
római kömény, cukor, só, kurkuma, lepkeszeg-mag, ecetsav, citromsav, nátrium
benzoát
Allergén anyag: mustármag.
Száraz, hűvös helyen tárold! Felbontás után hűtőben 5-8°C között tarthatod, és
még egy hónapig fogyaszthatod.
100 g
Származási hely: Magyarország
www.terratuffola.hu